Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Σχέδιο χρηματοδότησης της ανακουφιστικής φροντίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο (2011)

http://palliativecarefunding.org.uk/wp-content/uploads/2011/06/PCFRFinal%20Report.pdf

Επιτροπή που ορίστηκε από το Υπουργείο Υγείας του Η.Β. για να ερευνήσει τους τρόπους χρηματοδότησης, κοστολόγησης και πληρωμών, που σχετίζονται με την παροχή ανακουφιστικής φροντίδας δημοσίευσε τις διαπιστώσεις και τις προτάσεις της τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Στο 100 σελίδων πόνημα αναφέρεται, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των μελετητών, ότι περίπου 457.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη καλών υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας κάθε χρόνο στην χώρα αυτή, αλλά περίπου 92.000 απ' αυτούς την στερούνται.
Επίσης, παρόλο που η επιθυμία των περισσοτέρων ασθενών είναι να βρίσκονται σπίτι τους την τελευταία περίοδο της ζωής τους, λόγω μη σωστής πολιτικής συμβαίνει το αντίθετο και ολοένα περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν νοσηλευόμενοι. Σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών εκτιμάται ότι το 2030  περί τους 90.000 ανθρώπους επιπλέον θα αποθνήσκουν σε ιδρύματα.
Το σχέδιο έχει ως βασικούς στόχους ένα δίκαιο και διαφανές σύστημα χρηματοδότησης, την προσφορά καλύτερων αποτελεσμάτων για τους ασθενείς και να προσδώσει περισσότερη αξία στις υπηρεσίες του αγγλικού ΕΣΥ. Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους η μελέτη προτείνει μια σειρά από μέτρα που στηρίζονται σ' ένα αναθεωρημένο και περισσότερο εξατομικευμένο σύστημα αμοιβών των υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας στο αγγλικό ΕΣΥ.
Πρόκειται για ενδιαφέρουσα ανάλυση και προσφέρει πληροφόρηση για τα σύγχρονα δεδομένα και προβληματισμούς ( που μετά από κάποια χρονική υστέρηση πιθανόν να συζητούμε και στην χώρα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου